Rendszeres olvasók

2009. máj. 2.

Játékok - Ügyeskedj! (folytatás)




Titkos karmester

"Küldjetek ki valakit a teremből és a benn maradók válasszanak egy titkos karmestert. Üljetek le úgy, hogy a karmestert csak néhányan figyeljék, akiket szintén kiválasztotok. A többiek, ezeket szemmel tartva kapcsolódnak be a játékba. A karmester különböző kézmozdulatokat talál ki, melyeket titokban elkezd, a többiek pedig követik ezt a mozdulatot. Gyorsan kell csinálni, hogy a kiküldött gyermek nehezen tudja megállapítani, ki kezdi a mozgást."

Mániás család

"Ennél a játéknál is küldjetek ki valakit. A teremben maradók állapodjanak meg egy mozdulatban, ez lesz a család mániája. A bejövő kérdéseket tesz fel, melyre mindenkinek válaszolnia kell. Válaszadás közben mindenki ugyanazt a mozdulatot tegye, amelyben megegyeztetek. Közben természetesen -eltérő mozdulatot is lehet végezni. A kérdezőnek ki kell találnia, hogy mi ez a mozdulat."

Tenyérbe csapós körfogó

"Alakítsatok kört. Válasszatok ki valakit, aki a körön kívül helyezkedik el. A körben állók kezüket tegyék hátra. A kívül álló körbe jár és valakinek a tenyerébe csap, aztán futni kezd. Aki az ütést kapta, az lesz a fogó. A menekülőnek a kört megkerülve a fogó helyére kell befutnia. Ha sikerül, a fogóból lesz az új menekülő és kezdődhet újra a játék."

Futás a fáig

"Az előző játékot játszhatjátok úgy is, hogy egy vonalba álltok, kezeteket magatok elé téve és a menekülő a vonal előtt sétál. Tenyérbe csapáskor neki kell megfordulnia, míg a futó azonnal üldözőbe veheti. Jelöljetek ki egy házat (fát) amelynek elérése a menekülő célja."

Körkapcsolás

"Álljatok körbe, fogjátok meg egymás kezét. Valaki középre áll, ő lesz a telefonközpontos. A körben állók valamelyike elkezdi a játékot, bejelenti, hogy kinek akar telefonálni. (Pl: Annát hívom!) A telefonálás úgy történik, hogy a mellette állók egyikének megszorítja a kezét, úgy, hogy a telefonközpontos ne vegye észre. A mellette állónak ugyanilyen módon kell továbbítania az üzenetet. Mindaddig folytatódik a kézszorítások átadása, míg el nem ér a hívotthoz. Ő jelzi, hogy megkapta az üzenetet és most ő hívhat valakit. A telefonközpontos bárhol észreveheti, hol tart a kézszorításos üzenet továbbítás. Akinél észreveszi, azzal helyet cserél és most ő lesz a telefonközpontos."

Zsineg fogyasztó

"Rendezzetek autóversenyt autó nélkül! Annyi gyufásdobozra kötött 3-4 m-es zsinegre van szükségetek, ahányan játszani akartok. Tegyétek a gyufásdobozokat egy vonalba és feszítsétek ki a zsinegeket! Majd egy adott jelre egyszerre kezdjétek a tenyeretekre feltekerni. Az lesz a győztes, aki előszörre tekeri fel a zsineget és a gyufásdobozát a kezében tartja."

Kavicskapó

"Alakítsatok kört. Egy gyermek kezében kavics van, aki a körön kívül sétál, majd a körben állók egyikének a hátratett kezébe teszi a kavicsot. Aki kapta, annak úgy kell kitörnie a körből, hogy a mellette állók ne kaphassák el. A szomszédok nem mozdulhatnak el a helyükről, csak a kezükkel foghatják meg az új kavics tulajdonost. Ha sikerült kifutnia a körből, anélkül, hogy megérintették volna, azonnal visszaállhat a helyére és folytatódik a játék, melyben újra az előző gyermek sétál a körön kívül. Ha a szomszédai megfogták, helyet kell cserélnie a körön kívül álló gyermekkel."

Pénzválogatás

"Tegyetek minden játékos elé ugyanannyi darab különböző pénzérmét! Kössétek be a szemüket. A játékosok próbálják meg tapintással szétválogatni a pénzérméket. Akinek a leghamarabb sikerül a válogatás, az lesz a győztes."

Babot a borsótól

"Ezt a válogatós játékot nagyon sok tárggyal lehet játszani. Versenyezzetek, bekötött szemmel, ki tud pl. gyorsabban babot és borsót szétválogatni."

Cseke Miklós: Jó játék az ujj a kéz a kar könyve alapján




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...