Az oldalamon óvodával és az óvodás korú gyermekekkel kapcsolatos dolgokról, valamint a varrott játékok készítéséről olvashatsz. Legszívesebben Waldorf babákat, manókat, bábokat készítek.

Ajánlom az oldalam óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra".

Szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről, esetleg saját készítésű játékok varrására vállalkoznának gyermekük fejlődése érdekében.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

WEB-OVI FÜZETEK

letöltés

 A karácsony az egyik legszebb ünnep. Várja felnőtt, gyermek egyaránt. Sok karácsonnyal kapcsolatos szokásunk feledésbe merült, így a betlehemezés is.
Az első füzetben egy óvodásoknak szóló betlehemes játékot találsz.


letöltés
Naponta szembesülünk a rohanó életforma, a megváltozott életkörülmények, a korszerű közlekedés negatív hatásaival. Szomorú tény, hogy napjainkban magas arányban mutathatók ki, már óvodás korban is a mozgásszervi elváltozások, pl. helytelen testtartás, lúdtalp, gerinc problémák
A füzetben leírt gyakorlatok rendszeres alkalmazása segíti a helyes testtartás megőrzését. Óvodánkban ezeket és hasonló gyakorlatokat minden nap végzünk a gyerekekkel.letöltés
Az óvodáskorú gyermekek elsődleges tevékenysége a játék. A játékban figyelemre, megfigyelésre, érzékelésre, észlelésre és a gondolkodási műveletek alkalmazására van   a szüksége a résztvevőknek. Olyan játékos helyzeteket kell teremtenünk, melyek észrevétlenül fejlesztik az egész személyiséget. A matematikai jellegű játékok a gondolkodás fejlesztésének széles lehetőségét biztosítják. Ki kell használnunk a gyermekek problémák iránti érdeklődését és tenni akarását!
letöltés
Az ismeret és tapasztalatszerzést szolgáló képességek közül legalapvetőbb az észlelés. Függ a figyelemtől, a motiv ációtól.
Iskoláskor előtt fontos az észlelési folyamat összetevőinek erősítése.
A füzetben található játékok a vizuális észlelés fejlesztését szolgálják.

letöltés
Két betlehemes játékot találtok a füzetben, nagyobbaknak, ill. kisebbeknek.
Játsszátok örömmel!
letöltés

A mozgás önmagában is örömforrás a gyermekek számára, mesébe illesztve talán még nagyobb élvezetet jelenthet a számukra.
Itt találtok egy példát, amely a "Föld modulba" is beilleszthető.
  
letöltés


A Pek-torna mozgásfejlesztő program gyakorlatai segítik a helyes testtartás megőrzését, ill. a beilleszkedési, magatartási, tartásproblémákkal küzdő gyermekeknek nyújt segítséget.

 

letöltés

Az óvodákban a vizuális tevékenységek sokasága áll a gyermekek rendelkezésére,melyek fejlesztik egész személyiségüket.A jó motiváció felkelti az érdeklődésüket, kíváncsiságukat az újabb technikák iránt. Szívesen fognak ceruzát, ecsetet, krétát a kezükbe és kezdik el az alkotó tevékenységet.

Kodály Zoltán szerint a zenei nevelésben pótolhatatlan az óvoda szerepe. Az óvodai zenei nevelés a gyermekeket élményhez juttatja, formálja zenei ízlésüket, esztétikai fogékonyságukat. Megszeretteti a gyermekekkel az éneklést, fejleszti zenei hallásukat, ritmusérzéküket, mozgáskultúrájukat.
   
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...