Rendszeres olvasók

2013. jan. 16.

Az idő múlása - folytatás


 Ma ábrázolás közben folytattuk a beszélgetést a napszakokról.
Esős idő volt, úgyhogy sok "esős kép" született egy újabb technikával. WC gurigára fonalat tekertünk, festékbe mártottuk, majd végiggurítottuk a papíron. Nagyon élvezték a gyerekek! Valaki kitalálta, hogy használjunk több színt, pirosat és sárgát is. Ezek lettek a "tűzijátékos képek". Nem kapcsolódott a témához, de nem is baj. Örültem az ötletnek! (Mindig bátorítom őket az "ötletelésre" és azok megvalósítására.) Sajnos, ezeket a nagy munkában elfelejtettem lefényképezni, de biztos el tudjátok képzelni, milyen szépen keveredtek a színek.




Azt hiszem, ma kimerítettük a nappalok és éjszakák témát az ábrázolás területén.



 A futójátékok során az ismeretek felelevenítése történt.


Négy asztalra egy-egy évszak képét tettem, majd megbeszéltük a szabályokat. Mindenki szabadon futkározhatott a teremben, amíg a tapsot meg nem hallotta, majd az elhangzó mondatnak megfelelő helyre kellett futnia. Pl: Szánkózni megyek holnap, futás a téli képhez; Nyílik az ibolya, futás a tavaszi képhez. Voltak olyan mondatok is, amelyek több évszakra is igazak lehettek. Pl: Fecskéket látok repülni. Ősz és tavasz. Később már egy-egy nagycsoportos találta ki a mondatokat.

Ugyanezzel a szabállyal a napszakos képekkel is játszottunk. Jó kis mozgás volt, és még gondolkoztunk is egy kicsit!

Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!
 

7 megjegyzés:

  1. Kedves Márti!
    Köszönöm, hogy VAGY! Rengeteget tanulok Tőled, hatalmas segítséget adsz a mindennapokhoz. A mi ovinkban is működik kompetenciás csoport, de az én csoportomban csak egy-egy eleme jelenik meg.Nehezen megy az átállás a projekben való gondolkodásra.Ezért is nagy kincs nekem a Te segítséged: Köszönöm!!!! Szeretettel:Ági

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ági!
    El sem tudod képzelni, milyen örömet szereztél a hozzászólásoddal! Olyan ritkán kapok visszajelzést, hogy néha már azon gondolkodom, hogy van-e egyáltalán értelme annak, hogy írom ezt a blogot, talán be kellene fejezni. Aztán mindig írok egy "utolsót", hátha ötletet ad valakinek.
    Köszönöm, hogy olvasod a blogomat és örülök, hogy segítettem!
    Márti

    VálaszTörlés
  3. Kedves Márti!Örvendek, hogy RÁD találtam, mert nagyon sok ötletet adsz az óvodai élet mindennapjaihoz. Nagyon-nagy segítség vagy számomra.Köszönök mindent és csak így tovább!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a kedves hozzászólásodat! Nagyon örülök, hogy találsz ötleteket, ami segíti a munkádat.

    VálaszTörlés
  5. Rengeteg hasznos ötletet látok és beépítem ,amit tudok. Hálás köszönet az odaadó blogozásért. Szamóca

    VálaszTörlés
  6. Friss diplomásként hatalmas kincs nekem a blog, és mikor megmutattam a közel 25 éve pályán levő munkatársamnak, napokig emlegette: "És azt olvastad, hogy ..." "Az is klassz, hogy..." "Megcsinyáljuk azt, hogy..." Pedig ő az, aki mindig tud valami újat :) Köszönjük!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy találtatok ötleteket a blogomban és annak különösen, hogy ezt le is írtátok. Jó érzés, ha kapok visszajelzést!

      Törlés

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...