Amikor a blogomat indítottam az volt a célom, hogy betekintést nyújtsak a csoportom életébe, napi munkámba.
Segítséget adjak óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra", szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről.

Közben teltek az évek és 40 év után a pályám végéhez értem. A mozgalmas évek után nagy lett a „csend” körülöttem, annak ellenére, hogy továbbra is figyelemmel kísértem az óvodai élet változásait. Akkor határoztam el, hogy folytatom a blog írását és az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat, ötleteket megosztom az érdeklődőkkel.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2013. jan. 27.

Gyertyaöntés

Az oviban sok gyertyát használunk. "Varázslós" képeket készítünk, elalvás előtt mesehallgatás közben is ég a gyertya. 
Ilyenkor télen én itthon is és az oviban is sokszor gyújtok gyertyát napközben is, csak a hangulat miatt.  Igaz a kompetencia alapú programcsomag útmutatása szerint már túl vagyunk a tűz modulon, de azért még nincs vége a télnek. Lényeg, hogy nagyon sok gyertya maradékunk gyűlt össze és sajnáltam kidobni.
Soha nem próbáltam még gyertyát önteni, a neten olvasgattam a technikáról, aztán  belevágtam. Mindenhol azt olvastam, hogy le kell reszelni a gyertyát, de azt feladtam, csak apró darabokra vágtam szét.


 Nagyon szépen felolvadt így is!


Aztán előkészítettem a kanócot. Itt hibáztam, legközelebb gyurmával kell odaragasztanom az üveg edény aljához.


És a végeredmény az egyedi színű gyertyák.
Legközelebb már nagyon rutinos leszek!

Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy! A karácsonyi vásárra a lányok öntöttek gyertyákat formákba, de ők is darabokban rakták bele a paraffint és tényleg használtak gyurmát:) Készítettem néhány fotót róla,ha szeretnéd szívesen elküldöm e-mailban.
    Puszillak: Márti

    VálaszTörlés

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...