Amikor a blogomat indítottam az volt a célom, hogy betekintést nyújtsak a csoportom életébe, napi munkámba.
Segítséget adjak óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra", szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről.

Közben teltek az évek és 40 év után a pályám végéhez értem. A mozgalmas évek után nagy lett a „csend” körülöttem, annak ellenére, hogy továbbra is figyelemmel kísértem az óvodai élet változásait. Akkor határoztam el, hogy folytatom a blog írását és az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat, ötleteket megosztom az érdeklődőkkel.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2013. jan. 26.

Kalapos pörgettyűk

 Az hiszem írtam már arról, hogy mennyire szeretik a gyerekek a pörgettyűket. Amiből csak lehet, összeállítják a forgó eszközöket. Talán egész délelőtt képesek lennének forgatni és forgatni! Karácsony előtt CD-ből készítettem szép színes pörgettyűket, amik elég tartósnak is bizonyultak. Nagyon örültek neki, használják is valamennyit rendületlenül. Úgyhogy nem volt szándékomban mostanában pörgettyűket gyártani! Ma azonban lefolyószűrőt kellett vennem és míg válogattam, eszembe ötlött, hogy milyen jó kis pörgettyűket lehetne ezekből csinálni. Délután neki is láttam és mivel közeleg a farsang, bohócok lettek a kis kalaposak. Lehetne bármi, attól függ, milyen arcot festünk a pingpong labdára.

Először a labdákra hajat ragasztottam, majd pisztollyal felragasztottam a kalapokat (műanyag és krómozott lefolyószűrő), majd akrilfestékkel megfestettem az arcokat. Mindegyiknek más az arckifejezése! Nagyon jól forognak és persze lobog a hajuk is!
 Kíváncsi leszek a fiúk véleményére, lehet, hogy nekik túl "lányosak" lesznek ezek a pörgettyűk.

Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!
 

2 megjegyzés:

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...