Rendszeres olvasók

2009. jún. 22.

Fogyókúra


A napokban egy kitűnő étkezési tanácsra akadtam. Számomra a leírt dolgok nem újak, mert én már évek óta így étkezem. A cikk megerősített abban, hogy egészségesen táplálkozom. Az én esetemben csak egy gond van és ezzel biztos nem vagyok egyedül, a nasi. Imádom a sütiket, a csokit....... Az étrend remek, nagyon jól lehet fogyni, de tapasztalatból tudom, hogy nasizni nem lehet, mert visszajönnek a kilók. Sajnos én most a "visszajött kilók" szakaszában vagyok, úgyhogy mától erőt veszek magamon és......

Ki tart velem?


Tartósan alkalmazható fogyókúrás étrend



2009. február 19. - krisztamami.hunreal.com


Az alábbi étrend segítségével egészségesen adhatod le a túlsúlyodat!
Egyszerű, tartósan alkalmazható karcsúsító diéta


REGGELI:
Gyümölcsös müzli - előző este készítsd el, úgy finomabb.
1/2 vagy egész grapefruit - vágd félbe, húsát és levét kanalazd kis tálba. Adj hozzá 2-3 csapott evőkanál 3-vagy
4-komponensű gabonapelyhet. Reggelig tedd a hűtőbe. Fogyasztás előtt adj hozzá 1 pohár natúr kefirt vagy joghurtot. Ha nem kedveled a grapefruitot, használj cukor nélkül főzött almakompótot, vagy nyers narancsot. Bélrenyheség esetén kívánatosabb a citrus-féle gyümölcsök fogyasztása.

EBÉD:
Zöld (nyers) saláta vegyes alapanyagokkal (ld. lejjebb), vagy kevés margarinon párolt zöldség (zöldborsó, zöldbab, sárgarépa, brokkoli, kelbimbó stb., külön-külön vagy vegyesen);
mellé
1-2 szelet baromfi sonka, vagy sovány sajt, vagy 1-1 kemény tojás, vagy 10-12 dkg grillcsirke (bőre nélkül). Saláta variációk:
Zöldsaláta vagy jégsaláta önmagában, vagy más finom, színes nyers zöldségekkel együtt, Pl. uborka, paradicsom, retek, póréhagyma, sárgarépa, stb. Az alapanyagokat vágd össze, és ízesítsd kevés kalóriaszegény öntettel.
Sárgarépa - 2-3 közepes sárgarépa reszelve, kevés citrommal. Vagy csak úgy magában.
Spenót-saláta - 10-15 dkg friss, gyenge spenót, 2-3 db. friss, nyers gomba, 1 db kemény tojás összevágva. Ízesítés fokhagymás öntettel.

VACSORA:
Gyümölcs - 1-1 alma, narancs, vagy megfelelő mennyiségű egyéb idénygyümölcs; mellé
1-1 pohár kefir vagy natúr joghurt 2-3 kiskanál korpával, vagy 12,5 dkg zsírszegény túró.
Ha inkább meleg ételre vágysz, a vacsorád lehet egy-egy csésze krémleves - p1. spárga, brokkoli, paradicsom, gomba, stb.
• Igyál sokat! Fogyókúra alatt bő folyadék-bevitel kívánatos, például cukor nélküli gyümölcsteák. Tetszés szerint fogyasztható napi 1-2 kávé is.
Éhségrohamok ellen kitűnő 1-2 paradicsom vagy alma, 1-1 szelet Hamlet, vagy egy marék buláta.

Hétköznapokon a fenti étrend szerint táplálkozz mindaddig, amíg el nem éred a kívánt testsúlyt. Hétvégén az egészséges étrend szabályainak betartása mellett egyél a szokásos családi étrend szerint, de mértékletesen (- egy falatnak mindig fél a fele).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...