Amikor a blogomat indítottam az volt a célom, hogy betekintést nyújtsak a csoportom életébe, napi munkámba.
Segítséget adjak óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra", szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről.

Közben teltek az évek és 40 év után a pályám végéhez értem. A mozgalmas évek után nagy lett a „csend” körülöttem, annak ellenére, hogy továbbra is figyelemmel kísértem az óvodai élet változásait. Akkor határoztam el, hogy folytatom a blog írását és az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat, ötleteket megosztom az érdeklődőkkel.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2009. jan. 5.

Tanfolyam ajánló


Pek-torna mozgásfejlesztő tanfolyamot ajánlom óvónőknek, tanítóknak, szülőknek.
Néhány éve lehetőségem nyílt kolléganőimmel együtt a Pek-torna tanfolyam elvégzésére, amely új irányt, szemléletet adott a munkámnak. A tanfolyam elvégzése előtt is nagyon fontosnak tartottam a mozásfejlesztést az óvodai nevelésben, hiszen a megváltozott életkörülmények miatt a gyermekek egyre kevesebbet mozognak. A családok zömére jellemző a mozgásszegény életmód.
Egyik tanárunk, Nagyné Kovács Ildikó tapasztalata szerint a gyermekek által „megszerzett mozgástapasztalatok, szoros összefüggésben vannak az általános fejlettségi szinttel, illetve a mozgásfejlettség alacsony szintje, vagy elmaradása egyértelműen gyenge szellemi teljesítmény oka lehet. A kisgyermek szellemi képességeit csak saját mozgásos tapasztalatai képesek pozitív irányba elmozdítani. Ezért van szükség a mozgástapasztalatok mennyiségének a növelésére, hogy ezek következményeként megszülethessen a minőségi változás.”
A tanfolyamnak még két kiváló oktatója volt:
Pektor Gabriella, akitől megtanultuk a Thera-Band, Over-Ball labda, Thera szalag használatának lehetőségéit az óvodában.
Ramocsa Gábor, akitől útmutatót kaptunk , hogyan-miként építhetjük be munkánkba a gyógy- testnevelés területén megszerzett ismereteinket.
A tanfolyamon elsajátított gyakorlat és ismeretanyag alkalmazása hozzájárul óvodánkban a gyermekek mozgáskoordinációjának, ügyességének, értelmi - érzelmi-akarati (bátorság, önállóság stb.) és fizikai képességeiknek a fejlődéséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...