Rendszeres olvasók

2009. jan. 5.

Tanfolyam ajánló


Pek-torna mozgásfejlesztő tanfolyamot ajánlom óvónőknek, tanítóknak, szülőknek.
Néhány éve lehetőségem nyílt kolléganőimmel együtt a Pek-torna tanfolyam elvégzésére, amely új irányt, szemléletet adott a munkámnak. A tanfolyam elvégzése előtt is nagyon fontosnak tartottam a mozásfejlesztést az óvodai nevelésben, hiszen a megváltozott életkörülmények miatt a gyermekek egyre kevesebbet mozognak. A családok zömére jellemző a mozgásszegény életmód.
Egyik tanárunk, Nagyné Kovács Ildikó tapasztalata szerint a gyermekek által „megszerzett mozgástapasztalatok, szoros összefüggésben vannak az általános fejlettségi szinttel, illetve a mozgásfejlettség alacsony szintje, vagy elmaradása egyértelműen gyenge szellemi teljesítmény oka lehet. A kisgyermek szellemi képességeit csak saját mozgásos tapasztalatai képesek pozitív irányba elmozdítani. Ezért van szükség a mozgástapasztalatok mennyiségének a növelésére, hogy ezek következményeként megszülethessen a minőségi változás.”
A tanfolyamnak még két kiváló oktatója volt:
Pektor Gabriella, akitől megtanultuk a Thera-Band, Over-Ball labda, Thera szalag használatának lehetőségéit az óvodában.
Ramocsa Gábor, akitől útmutatót kaptunk , hogyan-miként építhetjük be munkánkba a gyógy- testnevelés területén megszerzett ismereteinket.
A tanfolyamon elsajátított gyakorlat és ismeretanyag alkalmazása hozzájárul óvodánkban a gyermekek mozgáskoordinációjának, ügyességének, értelmi - érzelmi-akarati (bátorság, önállóság stb.) és fizikai képességeiknek a fejlődéséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...