Amikor a blogomat indítottam az volt a célom, hogy betekintést nyújtsak a csoportom életébe, napi munkámba.
Segítséget adjak óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra", szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről.

Közben teltek az évek és 40 év után a pályám végéhez értem. A mozgalmas évek után nagy lett a „csend” körülöttem, annak ellenére, hogy továbbra is figyelemmel kísértem az óvodai élet változásait. Akkor határoztam el, hogy folytatom a blog írását és az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat, ötleteket megosztom az érdeklődőkkel.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2011. júl. 9.

Nyári időtöltések 6.Az árnyékkal játszhatunk is.
  • Krétával körbe rajzolhatjuk különféle tárgyak, vagy egymás  árnyékát. Időnként ismételjük meg. Hogyan változik az árnyék? Ha rossz az idő a szobában kifeszített lepedő mögött árnyjátékot játszhatunk, amihez egyszerű síkbábokat is készíthetünk.
  • Készíthetünk egyszerű napórát. Földbe szúrt pálcika árnyékát minden órában megjelöljük. Mikor a leghosszabb a pálcika árnyéka?
  • Megpróbálhatunk rálépni a saját árnyékunkra. Sikerül?
  • Örök játék a fénytükrözés, nem csak tükörrel. Próbálgassuk, melyik tárgy a legalkalmasabb erre a játékra! Különféle jeleket is kitalálhatunk.

ÍRJ TE IS EGY JÁTÉKOT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...