Az oldalamon óvodával és az óvodás korú gyermekekkel kapcsolatos dolgokról, valamint a varrott játékok készítéséről olvashatsz. Legszívesebben Waldorf babákat, manókat, bábokat készítek.

Ajánlom az oldalam óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra".

Szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről, esetleg saját készítésű játékok varrására vállalkoznának gyermekük fejlődése érdekében.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2013. aug. 16.

Számkártya


 A számokkal, mint szavakkal hamar megismerkednek a gyerekek - "Ott szalad egy cica!", "Ketten megyünk moziba". Játék, tevékenykedés közben megismerkednek a környezetükben lévő tárgyakkal, eszközökkel. Felismerik, hogy vannak játékok, bútorok, konyhai eszközök stb. Szétválogatják a játékaikat, külön ültetik a macikat és a babákat (ez már halmazok képzése). Amikor golyókat fűznek úgy, hogy piros és kék nyaklánc lesz belőle, akkor a golyók halmazát szín szerint csoportosítják. Hamar felismerik, hogy miből van sok, ill. kevés. Ezt követi a számlálás - mennyi pontosan a sok és a kevés. A számfogalom kialakulását sokféleképpen segíthetjük. Számláljunk sokat, kössük össze a számlálást játékos tevékenységekkel, mozgással. 

Később, amikor a számlálás már biztosan megy, jöhet egy kis társas játék, amit INNEN letölthettek.

Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...