Az oldalamon óvodával és az óvodás korú gyermekekkel kapcsolatos dolgokról, valamint a varrott játékok készítéséről olvashatsz. Legszívesebben Waldorf babákat, manókat, bábokat készítek.

Ajánlom az oldalam óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra".

Szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről, esetleg saját készítésű játékok varrására vállalkoznának gyermekük fejlődése érdekében.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2012. aug. 23.

Forróság!


Ma tikkasztó hőség volt, benn és kinn az udvaron is. Ezért vizeztünk egy kicsit. Sajnos medencénk nincs, ezért be kellett érnünk egy kis pancsolással. A gyerekek ezt is nagyon élvezték! Több kádat vízzel tettünk fel, lehetett hajót hajtogatni és úsztatni na és spriccelni - ez volt a legjobb móka!Egész évben gyűjtögettük a mosogatós flakonokat, amiket most teletöltöttünk vízzel és különféle formákat "rajzoltunk" a betonra.

Közben méricskéltük, melyik flakon a könnyebb, amelyik üres, vagy amelyik vízzel teli, melyikbe fér  a legtöbb víz. Megfigyeltük, hol szárad fel hamarabb a víz, (miért?) kinek milyen az árnyéka, rá tudunk-e lépni a saját árnyékunkra és a másokéra.

Amikor meguntuk, homokvárat építettünk, természetesen a várárkot vízzel töltöttük fel.Így gyorsan eltelt a délelőtt és még egy kis ismerettel is gazdagodtunk!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...