Rendszeres olvasók

2012. aug. 9.

Közeledik.....

Igaz, hogy a naptár szerint még csak augusztus eleje van, de én már a szeptembert tervezgetem. A szabadságomból van még három nap, aztán számomra elkezdődik az új tanév. 
Ilyenkor annyi minden kavarog a fejemben! Aki óvónő, tudja, hogy temérdek a  teendő ilyenkor, hogy szeptember 1-én egy szép tiszta, otthonos óvoda, mosolygós, jól felkészült óvó néni várja az új kiscsoportosokat és persze a régieket is.
Mióta a csoportunkban a Kompetencia alapú óvodai programcsomag bevezetésre került, próbálkozunk a projektmódszer alkalmazásával, több-kevesebb sikerrel. Ez a módszer számunkra teljesen ismeretlen volt, folyamatosan képezzük magunkat és javítgatjuk a gyakorlati munkánkat. Projektekben dolgozni teljesen más, mint a hagyományos módszerrel. Most a hagyományos anyaggyűjtésünket alakítjuk át projektszerű tervezésre. Nem kis munka! Idén a  kompetencia munkaközösségben is sokat foglalkozunk majd a projektpedagógia elméleti kérdéseivel és a kivitelezés lehetőségeivel.
Mivel tíz kicsi érkezik a csoportunkba foglalkoztat egy könnyen ide-oda tehető kis asztali paraván készítése, mert a báb, csodákra képes a beszoktatás ideje alatt  is. Persze kellenek hozzá új bábok is.
Valamelyik nap a neten paraván keresgélés közben találtam  ezeket a "manó-vár" képeket, valamelyik fórumon: 


Milyen jó lenne nekünk is az építkezéshez, imádnák a gyerekek! Talán, majd az ezermester karbantartónk csinál egyet!!! Csak anyagot kellene szereznünk.

Névnapi és szülinapos ajándékok készítéséhez  még ötletem nincs, de majd kipattan a szikra. Kivágásra vár egy halom jel, hogy mindenki tudja, mit hová tegyen. Rend a lelke mindennek!

Egy szó, mint száz, nem fogunk unatkozni a következő hetekben.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...