Rendszeres olvasók

2014. júl. 29.

Egy új hobbi

A scrapbook oldalakat már régóta csodálattal nézegetem, nagyon tetszik az emlékek  megőrzésének ez a módja. Digitális változatával már megismerkedtem, azaz folyamatosan ismerkedem. Tanfolyamokat is végeztem, rengeteget tanultam, de úgy gondolom, hogy én még csak a kezdők táborába tartozom. A gimp programmal gyönyörű oldalakat lehet létrehozni.




Na, de amit kézzel meg lehet fogni, lapozgatni, megtalálni az elrejtett kártyákat, az azért más! Nagy kedvet kaptam, hogy én is készítsek ilyen gyönyörűséget. Videók között böngésztem, hogy egyáltalán hogyan kezdjek hozzá. Még a kifejezésekkel, megnevezésekkel sem voltam tisztában - még most sem teljesen, mert sajnos, nem tudok angolul. Na és az eszközök.....Mi az, ami feltétlenül kell! Sajnos, nem olcsó, hobbi, papírok, tinták, pecsétek, vágóeszközök, kinyomók, matricák - nem is sorolom. Majd szép lassan bővítem a készletet. Ugyanis, ha azt szeretnénk, hogy az albumaink időtállóak legyenek, jó minőségű anyagokat kell használnunk. Persze azért itthoni kincseket is fel lehet használni és saját készítésű dolgokat, mert azok az igazi értékek. Tehát, vettem egy alapkészletet és belevágtam. Elkészült életem első mini albuma, amit még díszíteni kell és megtölteni képekkel, emlékekkel.



Ma virágokat készítettem, mutatok egy párat:



Ahogy írtam, nem olcsó mulatság és időigényes is, de a befektetett időért kárpótol az örömmel végzett alkotómunka és a VÉGEREDMÉNY.


Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!


4 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy Márti és nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra!!!:) Nagyon szeretem én is, de erre sajnos már nincs időm. Tudok viszont ajánlani Neked egy oldalt, esztergomi papírbolt oldalát http://www.krokihobby.hu/, facebookon pedig Kroki Kincsei néven megtalálod Őket! Nos, itt mindenféle "finomságot" megtalálsz ehhez a technikához.Ezen a blogon pedig, hogyan hozzuk ki olcsóbban?-ra és egyéb ötleteket láthaszt: http://scrapbooktutorialsbytimi.blogspot.hu/. Gondoltam, hátha még nem ismered...csak tudok egy pici kedvesség!!! :) Puszillak Márti és itt is Boldog Névnapot Kívánok! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Márti! Aranyos vagy! A krokihobbyt ismerem, de a másikat nem. Sajnos az idővel én is mindig bajban vagyok. Most egy kicsit több az időm, mert szabin vagyok, de ha beindul az ovi, akkor......Te is tudod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy egy picit sikerült segítenem. A szabadság pedig vészesen fogy, és általában többszörösét beütemezem nyárra, mint amennyi belefér az időmbe. Végignéztem a bejegyzéseid, pótolva a hiányzásomat és nagyon tetszik nekem is a babatároló (mert, közben az új csoportba varrok a függönytől kezdve mindent!) és gyűjtöm az ilyen jó ötleteket. Puszillak és további szép nyarat, jó pihenést kívánok: Márti

      Törlés
  3. Én is mindig többet tervezek a kelleténél. Nekem soha nem elég a nap 24 órája. Ha már benne vagy a varrásban, jánlom az asztali kuckót, nagyon szeretik a gyerekek.

    VálaszTörlés

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...