Rendszeres olvasók

2014. júl. 16.

Baba-tároló készítés lépésről, lépésre


Júlia kérésére megpróbálom leírni, hogyan készítettem a babatartót.




 1.) Az első lépés az alap elkészítése a 90x48-as téglalap kiszabása. Mindenhol 1-1,5 cm-es varrásráhagyással. Én két darabot szabtam, fonák oldalán összevarrtam három oldalt, majd kifordítottam és a negyedik oldal varrásráhagyását behajtva ezt az oldalt is levarrtam.
2.) Ezután a zsebes rész következett. Ennek a hossza kb.90+30-35cm+varrásráhagyás, attól függően mennyire akarjuk ráncolni.A zsebek magassága 22 cm, de ehhez hozzá kell még adni 4 cm-t, a fodor a gumiház és a visszahajtás méretét, tehát 26 cm. Szabás után visszahajtottam 4 cm-t a varrásráhagyást visszahajtva letűztem, majd legépeltem a gumiház és a fodor vonalát. Befűztem a gumit, ami kb. 75-80 cm, attól függ, milyen erős gumit használunk.


A gimit szépen eligazítva bejelöltem az első sor 6 zsákjának a vonalát, majd a hajtásokat tűztem be, hogy 90 cm-es legyen, mint az alap (az első zsáknál jelöltem három vonallal). Ugyanezt  a második sorral is megcsináltam.
3.) Utolsó fázis: rátűztem az alapra és legépeltem, először az első sort, aztán 2 cm-t kihagyva a második sort.  Legelőször a hat zsák vonalát gépeltem le, majd oldalról indulva a zsákok alját, vigyázva a hajtásokra,majd a másik oldalt. Az alsó sorral ugyanígy jártam el.

Nem tudom, hogy elég érthetően írtam-e le? Nem olyan bonyolult, csak nehéz megfogalmazni! Ha nem világos, írjatok!
Jó munkát!


Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!
 

2 megjegyzés:

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...