Amikor a blogomat indítottam az volt a célom, hogy betekintést nyújtsak a csoportom életébe, napi munkámba.
Segítséget adjak óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra", szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről.

Közben teltek az évek és 40 év után a pályám végéhez értem. A mozgalmas évek után nagy lett a „csend” körülöttem, annak ellenére, hogy továbbra is figyelemmel kísértem az óvodai élet változásait. Akkor határoztam el, hogy folytatom a blog írását és az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat, ötleteket megosztom az érdeklődőkkel.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2014. júl. 16.

Baba-tároló készítés lépésről, lépésre


Júlia kérésére megpróbálom leírni, hogyan készítettem a babatartót.
 1.) Az első lépés az alap elkészítése a 90x48-as téglalap kiszabása. Mindenhol 1-1,5 cm-es varrásráhagyással. Én két darabot szabtam, fonák oldalán összevarrtam három oldalt, majd kifordítottam és a negyedik oldal varrásráhagyását behajtva ezt az oldalt is levarrtam.
2.) Ezután a zsebes rész következett. Ennek a hossza kb.90+30-35cm+varrásráhagyás, attól függően mennyire akarjuk ráncolni.A zsebek magassága 22 cm, de ehhez hozzá kell még adni 4 cm-t, a fodor a gumiház és a visszahajtás méretét, tehát 26 cm. Szabás után visszahajtottam 4 cm-t a varrásráhagyást visszahajtva letűztem, majd legépeltem a gumiház és a fodor vonalát. Befűztem a gumit, ami kb. 75-80 cm, attól függ, milyen erős gumit használunk.


A gimit szépen eligazítva bejelöltem az első sor 6 zsákjának a vonalát, majd a hajtásokat tűztem be, hogy 90 cm-es legyen, mint az alap (az első zsáknál jelöltem három vonallal). Ugyanezt  a második sorral is megcsináltam.
3.) Utolsó fázis: rátűztem az alapra és legépeltem, először az első sort, aztán 2 cm-t kihagyva a második sort.  Legelőször a hat zsák vonalát gépeltem le, majd oldalról indulva a zsákok alját, vigyázva a hajtásokra,majd a másik oldalt. Az alsó sorral ugyanígy jártam el.

Nem tudom, hogy elég érthetően írtam-e le? Nem olyan bonyolult, csak nehéz megfogalmazni! Ha nem világos, írjatok!
Jó munkát!


Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!
 

3 megjegyzés:

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...