Amikor a blogomat indítottam az volt a célom, hogy betekintést nyújtsak a csoportom életébe, napi munkámba.
Segítséget adjak óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra", szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről.

Közben teltek az évek és 40 év után a pályám végéhez értem. A mozgalmas évek után nagy lett a „csend” körülöttem, annak ellenére, hogy továbbra is figyelemmel kísértem az óvodai élet változásait. Akkor határoztam el, hogy folytatom a blog írását és az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat, ötleteket megosztom az érdeklődőkkel.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2013. nov. 9.

Öltöztethető baba


 Az évszakok kapcsán mindig szóba kell, hogy kerüljön az öltözködés is.
Még egy évszakon belül is sokat változik az időjárás és az öltözködésünk is. Másképp öltözünk ősz elején és másképp, amikor hidegebbre fordul az idő. Sokféle játékos lehetőséggel érzékeltethetjük ezt a gyerekeknek: saját ruháik válogatása, babaruhák válogatása, képek válogatása stb.
Szerintem egy kicsit elfelejtett játék a papírbaba öltöztetése. Gondoltam, kipróbálom, vajon érdekli-e a gyerekeket? Sablont kerestem a neten és ezen az oldalon érdekes babákat találtam:
Elég újszerű az elgondolás, teljesen minimál stílusú. Nekem nagyon tettszett, de aztán elgondolkodtam azon, hogy mit mondok majd a gyerekeknek, ha megkérdezik, miért nincs keze a babáknak? Ezért készítettem egy sablont kézzel, lábbal.

A továbbiakban a leírásnak megfelelően dolgoztam: hungarocellből készült a fej, hurkapálcára pedig  ráragasztottam a testet. A ruhákat a gyerekek sablonok segítségével vágták ki, majd díszítették vágással, rajzolással. 
Na, és a legjobb, senki nem kérdezte meg, hogy miért nincs keze a babának! Ilyen gazdag a gyermeki képzelet!


Munka közben észre sem vették, hogy mennyi új ismerethez jutottak!


Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!

4 megjegyzés:

 1. Nagyon jó volt nézni a képeket! Kis ügyesek!
  Jó ötlet, köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem is gondoltam, hogy ennyire fogják élvezni!

   Törlés
 2. Aranyos ovis ötleteid vannak, elvittem a babaöltöztető mintáját!

  Köszi: Betti

  VálaszTörlés

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...