Amikor a blogomat indítottam az volt a célom, hogy betekintést nyújtsak a csoportom életébe, napi munkámba.
Segítséget adjak óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra", szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről.

Közben teltek az évek és 40 év után a pályám végéhez értem. A mozgalmas évek után nagy lett a „csend” körülöttem, annak ellenére, hogy továbbra is figyelemmel kísértem az óvodai élet változásait. Akkor határoztam el, hogy folytatom a blog írását és az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat, ötleteket megosztom az érdeklődőkkel.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2012. ápr. 8.

Évszak-kör


A mi csoportunké egy kicsit más, mint a többieké, mert nem csak az évszakok, hanem a hónapok, modulok váltakozását is figyelemmel tudjuk kísérni.


Külső körív: modulok (levegő, tűz, víz, föld)


Középső körív: Hónapok. Egy pötty - január; kettő - február stb. Az ujjukon kiszámolják, hogy melyik hónap, hányadik az évben.


Belső körív: Évszakok. Le tudják olvasni, hogy melyik modulban vagyunk, a modulhoz mely hónapok tartoznak és melyik évszakhoz tartoznak ezek a hónapok.
(A képen tűz modul, 12. hónap, ami a december hónap. Az évszak tél, de a télhez tartozik az 1.hónap, január és a 2. hónap, február. Közben azonban a tűz modulból átlépünk a víz modulba.)

A gyerekek élvezik a számolgatást!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...