Az oldalamon óvodával és az óvodás korú gyermekekkel kapcsolatos dolgokról, valamint a varrott játékok készítéséről olvashatsz. Legszívesebben Waldorf babákat, manókat, bábokat készítek.

Ajánlom az oldalam óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra".

Szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről, esetleg saját készítésű játékok varrására vállalkoznának gyermekük fejlődése érdekében.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2012. jan. 28.

Kísérletek vízzel, hóval, jéggel 3.

Nagyon érdekes kísérletet végeztünk a napokban, hópelyhet készítettünk, házilag. Három fogpiszkálót (lehet többet is) összecsomóztunk csillag formában, majd körbevezettük a fonalat. Hasonlított a pókhálóra, de mi most "hópehelynek" neveztük. Talán szerencsésebb lett volna, ha fehér fonalat használunk, viszont így jobban láttuk, hogyan rakódik egyre több kristály a fonalra.
Befőttes üvegbe forró vizet öntöttünk és 2-3 kanál bóraxot oldottunk fel benne - gyógyszertárban kapható. Egy spatulát keresztbe fektettünk az üveg száján és  belógattuk a "csillagot" (ne érjen az üveg oldalához és aljához - minél tovább áll az oldatban, annál vastagabb lesz). Már másnap reggel gyönyörködtünk a látványban. Próbáljátok ki, nagyon egyszerű kísérlet! Festéssel is készítettünk hópelyheket, különböző hátterekkel. Közben beszélgettünk a színekről, a hideg és meleg színek hatásáról.
Forrás: Sinkó Andrea: Szórakoztató kísérletek

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...