Amikor a blogomat indítottam az volt a célom, hogy betekintést nyújtsak a csoportom életébe, napi munkámba.
Segítséget adjak óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra", szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről.

Közben teltek az évek és 40 év után a pályám végéhez értem. A mozgalmas évek után nagy lett a „csend” körülöttem, annak ellenére, hogy továbbra is figyelemmel kísértem az óvodai élet változásait. Akkor határoztam el, hogy folytatom a blog írását és az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat, ötleteket megosztom az érdeklődőkkel.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2011. okt. 26.

Sünik

Ezen a héten a témánk: növények és állatok készülődése a télre. Sokat beszélgettünk és séták alkalmával megfigyeltük, hogy a rossz idő beálltával egyre kevesebb bogarat, lepkét, gilisztát, csigát látunk. Minden állat védett helyre bújik a hideg elől, vagy elköltözik egy időre, mint a gólya és a fecske.

Ma süniket készítettünk, hiszen ők is eltűnnek a szemünk elől egy időre. A munkát megosztottuk, a nagyok kivágták a süni formát, a kicsik befestették, majd száradás után a nagyok megcsomózták a tüskéket.
Nagyon helyesek lettek! A kicsik még falevelekkel is betakargatták őket. Jó lehetőség adódott a sünis vers ismétlésére is:
Tegnap korán esteledett,
Sündisznócska ágyat vetett.
Ágyat vetett az avarban,
Kicsinyeit betakarta.
Fújhat a szél szakadatlan, 
Melenget a moha paplan.
Jó meleg a földi fészek,
Aludjatok kis tüskések.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...