Rendszeres olvasók

2011. jún. 9.

Szobatisztaság 2.


Sok anyuka várja a bizakodva a nyarat, hogy végre lekerüljön a pelus gyermekéről.
Valóban, a meleg napokon adhatunk a gyermekre bugyit, így jobban érzékeli testfunkcióit.
A szobatisztaság elérésének időpontja egyénileg változó, függ az idegrendszer fejlettségétől, a gyermek önállósulási törekvéseitől. Vannak gyermekek, akiket már 18 hónapos koruk körül alig kell pelenkázni, de vannak akik még három éves korukban is bepisilnek.

Amikor a gyermek már önállóan jár, próbálkozhatunk a bilire ültetéssel.  Az eredménynek mindig nagyon örüljünk. Ha tiltakozik, nem akar bilire ülni, ne erőltessük, próbálkozzunk néhány hét múlva. Türelemmel, kitartással, odafigyeléssel érhetünk el eredményt. Használjuk ki a gyermek önállósulási törekvéseit, hogy maga vehesse elő a bilit és húzhassa le a bugyiját. Ezért legyen számára elérhető helyen a buli és öltözéke olyan legyen, hogy könnyen tudja kezelni. A sürgetés, az erőszakosság nem gyorsítja az érési folyamatot, inkább más problémák okozója lehet.
A szobatisztaság és az ágytisztaság általában nem egyszerre következik be, de emiatt nem kell aggódni. Az egészséges, helyesen nevelt, jól szoktatott gyermek három éves korára rendszerint ágy- tisztává is válik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...