Amikor a blogomat indítottam az volt a célom, hogy betekintést nyújtsak a csoportom életébe, napi munkámba.
Segítséget adjak óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra", szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről.

Közben teltek az évek és 40 év után a pályám végéhez értem. A mozgalmas évek után nagy lett a „csend” körülöttem, annak ellenére, hogy továbbra is figyelemmel kísértem az óvodai élet változásait. Akkor határoztam el, hogy folytatom a blog írását és az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat, ötleteket megosztom az érdeklődőkkel.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2010. nov. 21.

Család projekt

Hetek óta a család témával foglalkozunk - ki tartozik a családba, ki hogyan néz ki, belső tulajdonságok, rokoni kapcsolatok, a család neve, lakcím stb.
Játékidőben a gyerekek kitalálták, hogy "királyi család" leszünk. Elosztották a szerepeket, építkezni kezdtek, de sok eszközre lett volna szükségük. Így dobozból készítettünk várat, koronákat papírból, selyemből palástokat. Ezekbe a kötetlen tevékenységekbe azok a gyerekek is bekapcsolódtak, akiket egyébként nagyon nehéz bevonni az ábrázoló tevékenységekbe. Szívvel-lélekkel festették a várat, a finommozgásuk így is fejlődött, sőt az alkalmazkodó képességük is, hiszen mindenkinek hely kellett az alkotáshoz.Királyi vadászatot, halászatot is rendeztek. A kifogott halakat megsütötték. Ehhez persze tűz kellett. Újabb lehetőség adódott a közös ábrázolásra.Más népekkel, kultúrákkal is ismerkedtünk, főképp lexikonokból. Különbségeket fedeztünk fel a bőrszínben, szem állásban, életmódban, lakóhelyben. A beszélgetések hatására alakult ki az indián tábor, sarkvidék, dzsungel építés.
Szép alkotások is születtek!

Hetitervet is tudok feltenni, ha valakinek szüksége lenne rá!

11 megjegyzés:

 1. Szia!

  Én szeretnék kérni heti vagy havi tervet, ha lehet! Akár priviben is! (a profilomban megtalálod)

  VálaszTörlés
 2. Én is szeretném elkérni a heti illetve a havi tervet. Köszönöm
  livia71@citromail.hu

  VálaszTörlés
 3. Szia!

  Én is szeretném elkérni a terveket!
  gazser.nora@gmail.com

  Köszii <3

  VálaszTörlés
 4. Szia! Szép estét!! Szívesen áttekintenék Én is egy két hétre szóló tervet,ha lehetőség van rá! Előre is köszönöm!

  VálaszTörlés
 5. Óvodapedagógus hallgató vagyok, a család témát kaptam a környezet tevékeny megismerése foglalkozásunkon. Sajnos nem sok ötletem van, hogyan is tudnám feldolgozni egyetlen foglalkozás keretében a témát úgy, hogy valamilyen ábrázoló tevékenységet is magába foglaljon. sandorluca@citromail.hu e-mail címen szívesen fogadok minden segítséget.

  VálaszTörlés
 6. Kérhetnék énis egy hetitervet? breky1993@gmail.com köszönöm

  VálaszTörlés
 7. Óvodapedagógus hallgató vagyok, a család (családtagok és szerepek) témát kaptam a környezet tevékeny megismerése foglalkozásunkon. Sajnos nem sok ötletem van, hogyan is tudnám feldolgozni egyetlen foglalkozás keretében.
  Én is örülnék a segítségnek :)
  aniko.toth4@gmail.com

  VálaszTörlés
 8. Kérhetnék én is egy hetitervet? nemetmona@yahoo.com
  Előre is köszönöm

  VálaszTörlés
 9. Én is kérhetnék egy tervet?? sz.veru@gmail.com
  Előre is köszönöm :))

  VálaszTörlés
 10. Szia ! Kérnék szépen egy heti tervet én is , ha még lehetséges. Köszönöm előre is. Szép és mosollyal tele napot! iszhajni@yahoo.com

  VálaszTörlés
 11. Szia! Én is szeretnék kérni egy heti tervet, ha még lehetséges :) tothpetra.vac@gmail.com
  Köszönöm szépen!

  VálaszTörlés

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...