Amikor a blogomat indítottam az volt a célom, hogy betekintést nyújtsak a csoportom életébe, napi munkámba.
Segítséget adjak óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra", szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről.

Közben teltek az évek és 40 év után a pályám végéhez értem. A mozgalmas évek után nagy lett a „csend” körülöttem, annak ellenére, hogy továbbra is figyelemmel kísértem az óvodai élet változásait. Akkor határoztam el, hogy folytatom a blog írását és az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat, ötleteket megosztom az érdeklődőkkel.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2009. dec. 1.

Mikulások-ábrázolás ötletek 2

„A gyermek a miénk is, az enyém, a tied, mindannyiunké.”
(Hermann Alice)

Készülődéssel és várakozással telnek a napok az oviban. Rengeteget beszélgetünk az adventi ünnepkörről, szokásokról. Énekelünk, zenét hallgatunk, festünk, rajzolunk.

A legtöbb óvodában szokás, hogy "Mikulás-várókat" helyeznek az ablakokba.

Mi is feldíszítettük az egyik ablakot a gyerekek papírból kivágott jeleivel. A háttérben az óvoda egyik fás területe látszik.Szép ajándékok is készültek a Mikulásnak.
Ez a kicsik munkája. Az egész csizmát befestették pirosra és vattából prémet ragasztottak rá.


A kicsik közül néhányan próbálkoznak már a ragasztással is.


A nagyok sablonnal dolgoztak.


A sablont rajzlapra illesztették, majd a sablonon kivágott lyukakat és a sablon körül az egész rajzlap felületét pirosra befestették. Ez igen nagy koncentrációt igényel a gyerekektől: figyelni kell arra, hogy a sablon ne mozduljon el, valamint minden területet kifessenek, ami szükséges. Tehát fejleszti a szem-kéz koordinációt, figyelmet, türelmet kitartást.

A finommozgást nagyon jól fejleszti a papír sodrása. A Mikulás süvege, szeme krepp papír sodrással készült.

2 megjegyzés:

  1. Most találtam az oldalra, és bár előbb jöttem volna! Zsófim 4 éves, kiscsoportos, minden érdekli, nincs az az ötletmennyiség, ami elég lenne neki! Azt hiszem sokáig maradok ma itt!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, hogy találsz nálam elfoglaltságot Zsófika számára. Ha szükséged lenne valamire, amit nem találsz,nyugodtan írj!

    VálaszTörlés

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...