Amikor a blogomat indítottam az volt a célom, hogy betekintést nyújtsak a csoportom életébe, napi munkámba.
Segítséget adjak óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra", szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről.

Közben teltek az évek és 40 év után a pályám végéhez értem. A mozgalmas évek után nagy lett a „csend” körülöttem, annak ellenére, hogy továbbra is figyelemmel kísértem az óvodai élet változásait. Akkor határoztam el, hogy folytatom a blog írását és az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat, ötleteket megosztom az érdeklődőkkel.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2013. febr. 19.

Farsang - díszítés


Hétfőre javult a helyzet, néhány gyermek meggyógyult, így a létszám 15-re emelkedett.
Folytattuk a díszítést a folyosón és a csoportszobában. Itthoni pakolgatás közben a kezembe akadt egy zacskó, telis-tele filteres teás zacskókkal. Lehet, hogy már kóros, amit én csinálok, mert semmit nem dobok ki (doboz, zacskó, papírhengerek...), talán jó lesz valamire barkácsoláshoz, játékhoz. A holmik pedig csak gyűlnek, gyűlnek és gyűlnek.....

A filteres zacskókat most eltüntettük, apró kis bohóc ujjbábok készültek belőlük. Nagyon egyszerű, hamar elkészült, a gyerekek hamar használatba vették, verseléshez és énekléshez, na és díszítéshez.
A tasakra kör formát ragasztottunk, megrajzoltuk az arcot, krepp papírból  apró golyókat gömbölyítettünk (finommotorika), amit az arc köré ragasztottunk. A tasak oldalát tűzőgéppel megerősítettük - pillanatok alatt elkészült és kezdődhetett a játék.

Hajtogatással is készültek bohócok. (Nem saját, ötlet innen) Na, ez már "nehezebb dió volt", de a nagyok megbirkóztak vele. Mi újságpapírból készítettük, jó színes!
Egy nagyon ügyes kezű kisfiú vastag kartonból készített egy óriás bohócot, ami előkelő helyre került a csoportban.
Most már teljes díszben várjuk a nagy mulatság napját.


Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!

4 megjegyzés:

 1. Most mi betegedtünk meg, haton voltunk:(
  Nagyon szép a dekorácíó!

  VálaszTörlés
 2. Az sem jó, ha kevés gyerek van! Elég makacs ez a valami kb. két hét a teljes gyógyulás!
  Jobbulást nektek!

  VálaszTörlés
 3. A nagyobbik lánykám teafőzés után éppen erre hívta fel a figyelmet, hogy nem is lenne rossz ujjbábnak. Hiába, anyja lánya!!!:) Most pedig készen látni, tényleg jó ötlet:)))

  VálaszTörlés

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...