Rendszeres olvasók

2012. dec. 15.

Betlehem - filcmese


 A karácsony lényegét elég nehéz megértetni a 3-6 éves korú gyerekekkel. Hiszen számukra a lényeg az, hogy ajándékot kapnak a Jézuskától.
Idén, az idáig jól bevált filcmeséléssel próbálkoztam. A teljesen leegyszerűsített történetben talán sikerült azt kiemelnem, hogy karácsonykor Jézus születését, az egymás iránti szeretet fontosságát ünnepeljük. A szeretetünket pedig ajándékozással is kifejezhetjük, de nem csak azzal.


Karácsony története

Réges régen a római császár, akit úgy hívtak, hogy Augusztus népszámlálást rendelt el. Összeszámolták, hogy hány ember él a birodalomban. Ezért mindenkinek a szülővárosába kellett mennie. Mária és József is útra keltek Betlehembe.

Akkoriban az emberek még gyalog közlekedtek, vagy lóháton, szamár háton, a gazdagabbak lovas kocsival. Hosszú és fárasztó volt az útjuk és amikor megérkeztek Betlehembe, sehol sem kaptak szállást. Végül egy város széli istállóban húzódtak meg. Itt született meg Jézus a világ megváltója. Mária pólyába takarta és jászolba fektette.



Amikor Jézus megszületett pásztorok tanyáztak ezen a vidéken a szabad ég alatt és éjnek idején őrizték a nyájukat.

Hirtelen nagy fényesség támadt és ott állt előttük egy angyal, az Úr angyala. A pásztorok nagyon megijedtek, de az angyal megnyugtatta őket.

Azt mondta nekik: „Ne féljetek! Örömhírt hoztam nektek! Ma megszületett a kis Jézus, a Megváltótok! Istállóban találjátok, édesanyja bepólyálta és jászolba fektette.”

Az angyal eltűnt pásztorok pedig tanakodni kezdtek:

„Menjünk el Betlehembe, hadd lássuk, ami történt – nézzük meg a kis Jézust!”

Gyorsan útra keltek és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő gyermeket.

Nem csak a pásztorok látogatták meg a kis Jézust, hanem messzi földről érkezett királyok is: Gáspár, Menyhért, Boldizsár. Fénylő csillag vezette őket az istállóig. Bementek, és meglátták a gyermeket anyjával Máriával. Leborultak és ajándékot adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát.



Ilyenkor karácsonykor Jézus születését ünnepeljük.

Jézus szeretetből jött közénk.

Arra tanít, hogy szeressük egymást.

Szeretetünket azzal is megmutatjuk, hogy ajándékkal lepjük meg egymást.

Így ünnepeljük meg Jézus születését, a szeretet ünnepét.

  


Forrás: Elsőáldozók könyve


Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...