Rendszeres olvasók

2012. okt. 20.

Tök jó hét - kedd



A második nap tevékenységei: 
  • Természetesen képek, könyvek  nézegetése közben az időjárás változásai és a természetben észrevehető változások mindig szóba kerültek. A gyerekek többsége szereti a közös alkotásokat, főképp a szivacsnyomatos festést, amikor hárman-négyen együtt dolgoznak. Így születtek az őszi fák.

  • A kicsik pedig "gyártották" a tököket (különböző színnel felületfestés).
  • A nagyok a közös munka után krepp papírból készítettek tököket. Újságpapírt összegyűrtünk és becsomagoltuk narancs színű krepp papírba, zöld színnel pedig leveleket festettünk rájuk.

  • A gyerekek szülei folyamatosan hozták az oviba a különböző színű, formájú tököket. Mindegyiket jól megvizsgáltuk kívülről. Éppen ideje volt, hogy megnézzük a belsejét is! Felvágtunk egy kisebb tököt, kiszedtük a magokat és néhányat elültettünk. Hát, a felvágás nem sikerült valami jól, én biztos nem nyernék a tök faragó versenyen! Azonnal éreztük a tök jellegzetes illatát, amiért nem nagyon rajongtak! Volt orr húzogatás...!

  • A nap végén kisétáltunk a piacra. Na, nem tököt vettünk, hanem uborkát és répát - ezt választották a zöldségek közül. Ebéd után el is ropogtattuk, de maradt még másnapra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...