Amikor a blogomat indítottam az volt a célom, hogy betekintést nyújtsak a csoportom életébe, napi munkámba.
Segítséget adjak óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra", szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről.

Közben teltek az évek és 40 év után a pályám végéhez értem. A mozgalmas évek után nagy lett a „csend” körülöttem, annak ellenére, hogy továbbra is figyelemmel kísértem az óvodai élet változásait. Akkor határoztam el, hogy folytatom a blog írását és az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat, ötleteket megosztom az érdeklődőkkel.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2012. febr. 25.

TéltemetésA farsangi időszak lezárásaként kiszebábot égettünk az udvaron. Szalmából elkészítettük a bábot, majd minden csoportban a gyerekek az óvónők segítségével  apró cédulákra felírták, mitől  szeretnének megszabadulni. Az elkészült  "gondűző cédulákat" ráerősítettük a bábura. A hagyomány szerint a bábu elégetésekor gondjainktól is megszabadulunk. Úgy legyen!!


Síppal, dobbal, csörgőkkel vonultunk az udvarra, jó nagy zajt csaptunk, énekeltünk, verseltünk. Mi mindent megtettünk, hogy "elkergessük a telet"! Látjátok, nálunk még elég nagy a hó, de reménykedünk, hogy közeleg a tavasz, mert néha már halljuk a madarak csivitelését is. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...