Az oldalamon óvodával és az óvodás korú gyermekekkel kapcsolatos dolgokról, valamint a varrott játékok készítéséről olvashatsz. Legszívesebben Waldorf babákat, manókat, bábokat készítek.

Ajánlom az oldalam óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra".

Szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről, esetleg saját készítésű játékok varrására vállalkoznának gyermekük fejlődése érdekében.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2011. dec. 10.

Csíra


A napokban egy anyuka meglepett minket egy csíráztató tállal. Ki is próbáltuk azonnal - lila káposzta magokkal.A csíráztatásról és a csírák jótékony hatásáról hallottam már. Sokféle vitamint tartalmaznak:
  • Zsírban oldódó vitaminokat: A, E, D, K vitamin
  • Vízben oldódó vitaminokat: B1, B2, B6, B12, C vitamin, folsav.
Kicsit utána néztem, milyen magvakat lehet csíráztatni. Rengeteg félét! Gabonaféléket: búza, zab, árpa, rozs, köles....., hüvelyeseket: zöldborsó, csicseri borsó, lencse, bab....., olajos magvakat: napraforgó, tökmag, szezámmag..., zöldségféléket: brokkoli, cékla, retek, káposzta...., fű és lucernaféléket: lucerna, vöröshere, ruccola, hajdina.

A DR IMMUN oldalon a csíráztatás módjáról, a magvakról, tápanyagtartalmukról, a betegségeket megelőző hatásukról olvashattok.

A gyerekek minden új iránt nagyon fogékonyak. Sűrűn szaladtak ellenőrizni mennyit nőttek a hajtások. Alig várták, hogy megkóstolhassák és a többségüknek ízlett is. Városunkban szeptemberben indult el a "menza program", melynek célja az egészséges ételek megismertetése, megszerettetése. Biztos eredményes lesz ez a kezdeményezés, hiszen emlékszem arra, amikor először küldtek müzlit tízóraira, micsoda fintorgással ültek asztalhoz a gyerekek. Ma pedig már az egyik kedvencük a müzli.Azért legközelebb nagyobb mennyiséget kell majd csíráztatnunk, mert ez kevésnek bizonyult!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...