Amikor a blogomat indítottam az volt a célom, hogy betekintést nyújtsak a csoportom életébe, napi munkámba.
Segítséget adjak óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra", szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről.

Közben teltek az évek és 40 év után a pályám végéhez értem. A mozgalmas évek után nagy lett a „csend” körülöttem, annak ellenére, hogy továbbra is figyelemmel kísértem az óvodai élet változásait. Akkor határoztam el, hogy folytatom a blog írását és az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat, ötleteket megosztom az érdeklődőkkel.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2009. okt. 12.

Festés
Ezek az alkotások a napokban készültek. Témánk az ősz - az ősz színei.

Őszi fa ujjnyomattal:
Ezt a technikát nagyon szeretik a gyerekek. Sűrű temperába mártják az ujjukat, majd rányomják a rajzlapból kivágott fa formára. Lényeges, hogy olyan színeket használjanak, ami az őszre jellemző.

Őszi fa és levél szivacsnyomattal:
Ez a technika is kedvelt. Szivacsból kb. 2x2 cm-es darabokat használunk. Temperába mártjuk, majd rányomjuk a kivágott formára. A színek úgy keverednek, hogy teljesen valósághűek.


Ha szimmetrikus formát használunk, össze is hajthatják a gyerekek, kis sodrófával lenyomkodják, így a színek még jobban keverednek és szinte "erezett" lesz a levél. Óriási a sikerélményük!


Szőlőfürt dugónyomattal:
Ez a technika jó érzéket igényel a gyermekektől: mennyi festéket tegyenek a dugóra, mennyire nyomják rá a rajzlapra, hogy ne csak egy nagy paca legyen, hanem szép, formás szőlőszem.
Ez a munka igazán jól sikerült!

Annyi munka készült, hogy gond volt a szárítással, kevésnek bizonyult a hely. Napokig kérték a festéket, "gyártották" a szebbnél szebb képeket. Ők bizonyosan emlékezni fognak az ősz színeire jövőre is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves hozzászóló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...