Az oldalamon óvodával és az óvodás korú gyermekekkel kapcsolatos dolgokról, valamint a varrott játékok készítéséről olvashatsz. Legszívesebben Waldorf babákat, manókat, bábokat készítek.

Ajánlom az oldalam óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra".

Szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről, esetleg saját készítésű játékok varrására vállalkoznának gyermekük fejlődése érdekében.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2014. szept. 20.

Könyvajánló

 Ismeritek a német pszichiáter könyvét? Én még nem olvastam, csak az ismertetőjét, de biztos el fogom olvasni, mert az utóbbi időben én is érzem, hogy sokszor a "farok csóválja a kutyát". Tisztelet a kivételeknek!


Miért válnak zsarnokká a gyerekeink?

Avagy: a gyermekkor elrablása


 Hisztiző, zsarnok kisgyerekek, tizenévesek, akik nem ismerik a szülők és tanárok iránti tiszteletet, munkába állni képtelen, erőszakos fiatalok, szülők, akik nem urai a helyzetnek ... Meglepő és egyben megdöbbentő elemzésében a könyv pszichológus szerzője rámutat a gyerekeinkkel szembeni érzelmi visszaéléseinkre, ezeket szemléletes példákkal, esetekkel illusztrálja. Szakvéleménye egyértelmű: gyerekeink csak akkor válhatnak érett, boldog felnőttekké, ha nem raboljuk el gyerekkorukat, azaz nem "kis felnőttként", hanem ismét nevelendő gyermekekként bánunk velük. Ez a könyv azoknak szól, akik a szerzővel együtt meg kívánják akadályozni azt, hogy társadalmunk egyszer csak szembeforduljon és gyűlölni kezdje saját félrenevelt gyerekeit. 

 Itt egy kicsit bővebb ismertetőt olvashattok.
A Librinél megvásárolható, nem is olyan drága!

Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...