Rendszeres olvasók

2014. júl. 29.

Egy új hobbi

A scrapbook oldalakat már régóta csodálattal nézegetem, nagyon tetszik az emlékek  megőrzésének ez a módja. Digitális változatával már megismerkedtem, azaz folyamatosan ismerkedem. Tanfolyamokat is végeztem, rengeteget tanultam, de úgy gondolom, hogy én még csak a kezdők táborába tartozom. A gimp programmal gyönyörű oldalakat lehet létrehozni.




Na, de amit kézzel meg lehet fogni, lapozgatni, megtalálni az elrejtett kártyákat, az azért más! Nagy kedvet kaptam, hogy én is készítsek ilyen gyönyörűséget. Videók között böngésztem, hogy egyáltalán hogyan kezdjek hozzá. Még a kifejezésekkel, megnevezésekkel sem voltam tisztában - még most sem teljesen, mert sajnos, nem tudok angolul. Na és az eszközök.....Mi az, ami feltétlenül kell! Sajnos, nem olcsó, hobbi, papírok, tinták, pecsétek, vágóeszközök, kinyomók, matricák - nem is sorolom. Majd szép lassan bővítem a készletet. Ugyanis, ha azt szeretnénk, hogy az albumaink időtállóak legyenek, jó minőségű anyagokat kell használnunk. Persze azért itthoni kincseket is fel lehet használni és saját készítésű dolgokat, mert azok az igazi értékek. Tehát, vettem egy alapkészletet és belevágtam. Elkészült életem első mini albuma, amit még díszíteni kell és megtölteni képekkel, emlékekkel.



Ma virágokat készítettem, mutatok egy párat:



Ahogy írtam, nem olcsó mulatság és időigényes is, de a befektetett időért kárpótol az örömmel végzett alkotómunka és a VÉGEREDMÉNY.


Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!


2014. júl. 18.

Ismeritek?


 Mostanában, amikor már nagyon meleg van behúzódunk a fák alá, rajzolunk, festünk, körmöcskézünk. Egy újabb "fonás" mostanában a kedvenc.
Egy nyolcszög alakú vastag papír kell hozzá és fonál.

Minden csúcsnál bevágunk, néhány centimétert és ollóval középre egy lyukat fúrunk. 7 db. 20-25 cm-es színes fonaldarabokat vágunk, amit átfűzünk a lyukon és a végére görcsöt kötünk. Minden mélyedésbe beillesztünk egy szálat. Mivel nyolc vágást ejtettünk a nyolcszögön, egy vágás üresen marad.


A munka menete: az üres vágástól számított harmadik szálat kivesszük és áttesszük az üres helyre. Ezt ismételjük folyamatosan - mindig a harmadik szálat az üres helyre tesszük. Alul pedig növekedik a fonat.


Amikor elértük a kívánt hosszúságot, kihúzzuk a szálakat, görcsöt kötünk rá és már köthetjük is a gyermek csuklójára. Olyan egyszerű ez a fonás, hogy pillanatok alatt megtanulják a gyerekek.


Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!

2014. júl. 16.

Baba-tároló készítés lépésről, lépésre


Júlia kérésére megpróbálom leírni, hogyan készítettem a babatartót.




 1.) Az első lépés az alap elkészítése a 90x48-as téglalap kiszabása. Mindenhol 1-1,5 cm-es varrásráhagyással. Én két darabot szabtam, fonák oldalán összevarrtam három oldalt, majd kifordítottam és a negyedik oldal varrásráhagyását behajtva ezt az oldalt is levarrtam.
2.) Ezután a zsebes rész következett. Ennek a hossza kb.90+30-35cm+varrásráhagyás, attól függően mennyire akarjuk ráncolni.A zsebek magassága 22 cm, de ehhez hozzá kell még adni 4 cm-t, a fodor a gumiház és a visszahajtás méretét, tehát 26 cm. Szabás után visszahajtottam 4 cm-t a varrásráhagyást visszahajtva letűztem, majd legépeltem a gumiház és a fodor vonalát. Befűztem a gumit, ami kb. 75-80 cm, attól függ, milyen erős gumit használunk.


A gimit szépen eligazítva bejelöltem az első sor 6 zsákjának a vonalát, majd a hajtásokat tűztem be, hogy 90 cm-es legyen, mint az alap (az első zsáknál jelöltem három vonallal). Ugyanezt  a második sorral is megcsináltam.
3.) Utolsó fázis: rátűztem az alapra és legépeltem, először az első sort, aztán 2 cm-t kihagyva a második sort.  Legelőször a hat zsák vonalát gépeltem le, majd oldalról indulva a zsákok alját, vigyázva a hajtásokra,majd a másik oldalt. Az alsó sorral ugyanígy jártam el.

Nem tudom, hogy elég érthetően írtam-e le? Nem olyan bonyolult, csak nehéz megfogalmazni! Ha nem világos, írjatok!
Jó munkát!


Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!
 

2014. júl. 15.

Baba-tároló


Új helyre kerültek az apró babák. Így talán könnyebb lesz rendet tartani a babaszobában.


Szeretem ezeket a zsákos tartókat, ápol és eltakar.




Köszönöm, hogy leírod a véleményedet!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...