Rendszeres olvasók

2012. jún. 30.

Nyár - szünet


Egy hete zártunk be és az első hét már el is röppent.
Nagy terveim vannak a nyárra, de ne gondoljatok különös dolgokra, csak olyan "házi" tennivalókra.
Az első héten egy elmaradásomat pótoltam, varrtam. Nagyon régi varrógépem van, de még mindig jól működik. Azért jó lenne már egy új is a régi mellé!


 Van egy nagy varrókosaram, ahová a javításra, átalakításra váró ruhadarabokat rakosgatom. Az elmúlt hónapokban a kosaram dugig megtelt, mára sikerült majdnem kiürítenem.

Jövő héten festésbe, mázolásba szeretnék kezdeni, de lehet, hogy csak a hét második felében, mert a meteorológia 40 fokot jósol. Nem a teljes lakást, csak az előszobát, konyhát és a kamrát szeretném felfrissíteni. 

A festés után tervezem az óvodai tennivalókat: írásbeli, barkácsolási  dolgok, munkaközösség témáinak megtervezése és ami még belefér az időmbe.

 

2012. jún. 11.

2012. jún. 10.

Kirándulás


Ezen a héten kedden kirándultunk a "Tanyamúzeumba". Nagyon nagy szerencsénk volt, mert hétfőn és szerdán is esett az eső. Évek óta itt töltjük a gyereknapot, mert mindig rengeteg a látnivaló és az élmény. Minden alkalommal megnézzük az állatokat, kocsikázunk és lovagolunk. Rengeteg kincset gyűjtünk, amit az oviban barkácsoláshoz felhasználunk. A szabadban ebédeltünk finom bográcsos krumplipaprikást. A jó levegőn, főképp a kicsik kellően elfáradtak, úgyhogy a buszon el is szundítottak.  Az óvoda előtt mindenkit vártak a szülei, mert ilyenkor nincs délután óvoda, mindenki otthon piheni ki a fáradalmakat.




 

2012. jún. 3.

Katica



Katicás vershez  készültek ezek a kis bábok. A spatulát feketére festettem, a szárnyakra ráragasztottam a pöttyöket. Ezután már csak a spatulára kellett illeszteni a szárnyakat és a csápokat. 
Valószínű, hogy a gyerekek is meg tudnák csinálni. Holnap ki is próbáljuk!




Szalai Borbála: Katicabogárka

Katica-,
katica-,
katicabogárka,
jaj de szép,
jaj de szép
rajtad a kabátka!
Olyan színű,
mint a pipacs,
hét gomb is van rajta -
tán a szabó
piros pipacs
szirmaiból varrta.


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...