Az oldalamon óvodával és az óvodás korú gyermekekkel kapcsolatos dolgokról, valamint a varrott játékok készítéséről olvashatsz. Legszívesebben Waldorf babákat, manókat, bábokat készítek.

Ajánlom az oldalam óvónőknek, akik még kezdők és szükségük van egy kis "mankóra".

Szülőknek, akik szívesen olvasnak nevelésről, problémákról, megoldási lehetőségekről, esetleg saját készítésű játékok varrására vállalkoznának gyermekük fejlődése érdekében.

Örülnék, ha a nézelődés mellett az észrevételeiteket is leírnátok.


Rendszeres olvasók

2010. nov. 21.

Család projekt

Hetek óta a család témával foglalkozunk - ki tartozik a családba, ki hogyan néz ki, belső tulajdonságok, rokoni kapcsolatok, a család neve, lakcím stb.
Játékidőben a gyerekek kitalálták, hogy "királyi család" leszünk. Elosztották a szerepeket, építkezni kezdtek, de sok eszközre lett volna szükségük. Így dobozból készítettünk várat, koronákat papírból, selyemből palástokat. Ezekbe a kötetlen tevékenységekbe azok a gyerekek is bekapcsolódtak, akiket egyébként nagyon nehéz bevonni az ábrázoló tevékenységekbe. Szívvel-lélekkel festették a várat, a finommozgásuk így is fejlődött, sőt az alkalmazkodó képességük is, hiszen mindenkinek hely kellett az alkotáshoz.Királyi vadászatot, halászatot is rendeztek. A kifogott halakat megsütötték. Ehhez persze tűz kellett. Újabb lehetőség adódott a közös ábrázolásra.Más népekkel, kultúrákkal is ismerkedtünk, főképp lexikonokból. Különbségeket fedeztünk fel a bőrszínben, szem állásban, életmódban, lakóhelyben. A beszélgetések hatására alakult ki az indián tábor, sarkvidék, dzsungel építés.
Szép alkotások is születtek!

Hetitervet is tudok feltenni, ha valakinek szüksége lenne rá!

2010. nov. 3.

"Tök-jó mulatság"
"Az ősz kincsei" projektünk zárásaként barkácsolós délután szerveztünk a szülőkkel. Szerettük volna, ha az anyukák mellett sok apuka is eljön. Ezért tök faragó versenyt is hirdettünk.A legjobban kifaragott tök tulajdonosa lett a Tök király, 1 évre. Míg az apukák farigcsáltak az anyukák és a gyerekek termésbábokat, lampionokat, mécseseket  készítettek.A kész munkákból kiállítást rendeztünk. A töklámpások, mécsesek az udvarra kerültek. Még nem volt teljesen sötét, így a gyerekek bátran egyensúlyozhattak a szalmabálákon, elbújhattak a kukoricaszárból készült kunyhókban és versenyjátékokat játszhattak.Ahogy sötétedett, egyre hangulatosabb lett az ovi udvara a töklámpások fényében. Persze zenével is készültünk a gyerekek nagy örömére.


Tök-jó mulatság kerekedett, ahol szülők, gyerekek, na és mi is tök jól éreztük magunkat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...